Puudega inimestele makstakse jõuluks vähemalt miinimumtoetust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimesetel lihtsustub toetuse saamine
Puudega inimesetel lihtsustub toetuse saamine Foto: Caro / Scanpix

Toetuste määramise uue korraga seotud tehniliste probleemide tõttu hilineb puudega inimeste toetuste väljamaksmine, kuid sotsiaalministeerium lubab neile jõuludeks välja maksta miinimumsummas toetuse.

«Kuna infosüsteemide arendamine osutus ettearvatust töömahukamaks, hilineb kahjuks osale tööealistele puudega inimestele toetuste maksmine,» selgitas sotsiaalministeeriumi perepoliitika ja sotsiaalala asekantsler Riho Rahuoja.

Tema sõnul puudutab hilinemine neid tööealisi puudega inimesi, kes esitasid ekspertiisitaotluse pärast 1. oktoobrit.

«Et ka need inimesed jõuludeks ja aastavahetuseks vähemalt osa toetusest kätte saaksid, otsustasime neile, kellel oli enne puude kehtivusaja lõppu sügav või raske puue määratud, maksta toetuse miinimumsumma.

Seda makstakse kuni lisakulude õige suuruse tuvastamiseni,» sõnas asekantsler. Toetuse õige suuruse saab tuvastada järgmise aasta alguses, vahe makstakse tagantjärele.

Toetus kantakse puudega inimese pangaarvele või saadetakse rahakaardiga. Kohalikud omavalitsused saavad X-tee kaudu teada inimestest, kellele on makstud toetust miinimumsuuruses.

Pärast 1. oktoobrit ekspertiisitaotluse esitanud varem keskmist puuet omanud inimestele ja esimest korda puuet taotlenud inimestele hakatakse toetust maksma pärast puude raskusastme tuvastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles