Näide elust: töötajate ahistamine tõi 2000-eurose karistuse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööinspektsioon avaldas täna seoses töökiusamise teema tõstatamisega näite hiljutisest ahistamisjuhtumist, mis tõi valesti käitunud tööandjale ka rahalise karistuse.

Avaldaja selgituse kohaselt tööandja pilkab ja mõnitab naistöötajaid, ei väärtusta nende pereelu ja laste kasvatamist. Tööandja tujutseb, nähvab ja karjub, valab oma pahameele välja eeskätt naistöötajate peale. Avaldaja kinnitusel on olnud juhuseid, kus tööandja on naistöötajale läinud kätega kallale ning teda vihaga raputanud. Samas kui tööandja on heas tujus, on ta nii avaldajat kui ka teisi naistöötajaid näpistanud ja kallistanud. Avaldaja väitel on see ebameeldiv ning ta on oma arvamust ka tööandjale väljendanud.

Selle aasta märtsis leidis töövaidluskomisjon, et tööandja on töötajat sooliselt ahistanud, kohustas teda ahistamist lõpetama ja mõistis avaldaja kasuks välja 2000 eurot hüvitist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles