Viru keskus avab elektroonika- ja juveeliala

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskus.
Viru keskus. Foto: Toomas Huik

Detsembris alustab Viru keskuses ligi 700 ruutmeetril tegevust erinevaid elektroonika- ja digikaupu koondav elektroonikasektor, uuel aastal avatakse ka uus juveelipiirkond.


Põhjavärava juures elektroonika- ja digikaupu koondavas elektroonikasektoris avatakse veel enne jõulupühi Euronicsi kauplus, Apple'i tooteid müüv iDream ning Delli esinduspood. Samuti jõuavad uuele alale laienenud EMT ja Fotoluksi kauplused, viimane koos fotostuudioga.

«Hakkame pakkuma moodsat elektroonikat ja parimat brändivalikut nagu see on kesklinna keskusele kohane,» kinnitas Viru keskuse juhatuse liige Ants Vasar ning lisas, et suuremaid koduelektroonikakaupu nagu külmikud, pesumasinad või pliidid keskusesse ei tule.

Tänasel pressikonverentsil rääkis Ants Vasar, et elektroonikakaup muutub moekaubaks, sama kinnitas ka ML Arvutite ja iDreami juht Aivar Paalberg.

Paalberg märkis, et kui sülearvutite ja mobiiltelefonide Eesti turule tulles oli võimalik nende omamisega eristuda, siis enam ei ole see võimalik, kuna need on väga paljudel. Eristumine toimub nüüd läbi esemete välimuse.

«Kaugel ei ole see aeg, kui IT-tööstus võtab üle moetööstuse rütmi,» märkis Paalberg viidates eri värvi tehnikavidinatele. Tema sõnul võib tulevikus näha olukorda, kus rõivapoes on moeriiete kõrval ka hooajavärvides mobiiltelefonid vms.

Ants Vasara sõnul kujuneb kindla temaatikaga alade tekkimine kaubanduskeskustesse aja möödudes kindlasti laiemaks trendiks. «Kaubakesksed piirkonnad on mujal maailmas vägagi tavapärased ning selle loogika kasutamine Eestis on aja küsimus,» arvas Vasar.

Uus kulla- ja juveelipiirkond tekib Viru keskusesse järk-järgult 2009. aasta esimeste kuude jooksul ning sellesse koondub kuus kulla ja -juveeliäri.

Uute poodide avamist ja olemasolevate laiendamist pressikonverentsil kommenteerides märkis Vasar, et tugevad firmad on praegu valmis investeerima, et kahe aasta pärast, kui majanduses on olukord juba parem, olla kliendi jaoks õigel kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles