Uvic alustab Jüris vorstitootmist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstid ja singid poletil.
Vorstid ja singid poletil. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Baltimaade suurim külmutatud toodete tootja AS Uvic avab Jüris vorstitootmise.


Enam kui kahe miljoni euro suurune investeering võimaldab laiendada tootevalikut ning siseneda uutele eksporditurgudele.

«Uue tootmisega tuleb täiendavat tootmisvõimsust 200 tonni kuus, mis teeb Uvicust arvestatava keskmise suurusega Eesti toiduainetootja. Keskmisele tasemele jäävad ka uute toodete hinnad, samas kavatseme hakata tegema ka suitsutatud delikatesstooteid,» rääkis ettevõtte finantsjuht Markus Kirsberg.

Ta lisas, et eesmärgid on suures osas seotud ekspordiga – peaasjalikult Venemaa turuga, kuhu on juba edukalt lähetatud proovipartiid.

«Praegu ekspordime kuni 35 protsenti toodangust - peamiselt Läti ja Leedu turule aga ka Saksamaa, Soome, Hispaania ja Venemaa turgudele. Usume, et Venemaa turu osakaal suureneb,» selgitas Kirsberg.

Ta lisas, et Euroopas kasvavad seoses suureneva tarbimisega liha hinnad, mis omakorda teeb kallimaks lõpptoodangu, sealjuures kvaliteetsed vorstitooted.

«Samas on tänavune viljasaak hea ja tänu sellele on pisut langenud jahu hind. Nii oleme seni ära hoidnud meie ühe peamise toote, pelmeenide, hinnatõusu,» ütles Kirsberg. Viimastel aastatel on Eestis märgatav liha pooltoodete, nagu näiteks pelmeenide tarbimise püsiv kasv.

«Elutempo kiirenedes suureneb tarbijate nõudlus kvaliteetsete ning lihtsalt valmistatavate toitude järele. Jälgime tarbijate eelistusi tähelepanelikult ning arvestame sellega oma tootevalikut laiendades,» sõnas Kirsberg.

ASi Uvic käive oli 2010. aastal üle 13 miljoni euro. Aastal 2011 peab ettevõte saavutatavaks 8-10 protsendi suurust käibekasvu. Uvic on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis asutati 19 aastat tagasi. Viimase 10 aasta jooksul on ettevõtte tooteid mitmel korral nimetatud Eesti parimateks liha- ja kulinaariatoodeteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles