Sõrmus: kodumaise toidu eelistajate hulk on kahanenud

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.
Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus. Foto: Toomas Huik

Kodumaist toitu eelistavate Eesti elanike osa on viimaste aastatega kahanenud, märkis täna hommikul raadioeetris esinenud Eesti põllumajandus-kaubanduskoja (EPKK) juhataja Roomet Sõrmus.

Sõrmus tõi Vikerraadiole antud intervjuus välja, et Euroopa Liiduga liitumise aegu näitasid küsitlused, et eestimaist toitu eelistab 87 protsenti inimestest, mullustel andmetel on see näitaja langenud 66 protsendi peale. «Paraku suur osa tarbijaist on hinnatundlikud ja see ei võimalda neil alati Eesti toitu eelistada,» kommenteeris ta.

Kodumaise ja importkauba hinnaerinevuse ühe põhjusena tõi EPKK juht välja erinevused põllumajandustoetustes – Eesti põllumehed saavad Euroopa Liidu keskmisest oluliselt vähem toetusi ning see kajastub ka toodete hinnas.

EPKK tähistab täna oma 15. sünnipäeva ja korraldab sel puhul Eesti toidu teemalise konverentsi, kus tuleb käsitlemisele ka teema, mida peaks tegema, et tarbijad jääksid siiski eelistama Eesti toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles