Kirjade saatmine läheb novembrist kallimaks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaartide saatmisel tuleb tänavu arvestada suuremate kuludega.
Jõulukaartide saatmisel tuleb tänavu arvestada suuremate kuludega. Foto: SCANPIX

Konkurentsiamet andis septembris Eesti Postile loa hindu tõsta, uued hinnad hakkavad kehtima kahe nädala pärast ehk 1. novembrist.

Kui septembris toodi välja tavalise riigisisese kirja saatmise hinna tõus 10 eurosendi võrra, siis tegelikult on uues hinnakirjas hulk teenuseid, mille tasud tõusevad oluliselt rohkem. Näiteks kaalukamate kirjade hind tõuseb 15 eurosendi võrra, tähtkirjade hinnad 45-50 eurosendi võrra.

Kopsakam on hinnatõus ka rahvusvaheliste kirjade puhul. Kuni 50-grammise kirja saatmine läheb sõltuvalt sihtriigist kallimaks 42-52 eurosenti.

Lisateenuste hinnad ei muutu - margi kleepimine ja aadressi kirjutamine ümbrikule maksavad ikka vastavalt kolm ja 30 eurosenti.

Postifirma märkis septembris antud selgitustes, et hinnatõusuta ei suuda nad enam kvaliteetseid teenuseid pakkuda. Margi hind muutus viimati 2007. aasta juunis, kuid firma kütusekulud on nelja aastaga kasvanud poole võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles