Maxima: kõige raskem on kassadega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kassad.
Maxima kassad. Foto: Laura Oks

Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ütles, et kaubakett on osa tööinspektsiooni märgitud puudusi tänaseks juba kõrvaldanud, kuid kõige raskem on kassadega, mis tegelikult vastavad normidele.


Erilaiu sõnul oli tööinspektsiooni tuvastatud rikkumiste arv küll suur, kuid enamasti oli tegu puudustega, mis kordusid erinevates Maxima poodides ühtviisi ja see ajaski arvu suureks.

Tema sõnul on hea, et selline kontroll tehti ja koostöö tööinspektsiooniga hindas ta igati konstruktiivseks. Positiivsena mainis ta, et töösuhete alaseid rikkumisi oli 181st vaid 28 ning ülejäänud olid pisivead, mis on juba kas kõrvaldatud või parasjagu töös.

Märkused, mis puudutavad ruumipuudust on Erilaiu sõnul kõige raskemini kõrvaldatavad ja võtavad rohkem aega. Töölepingud olid seejuures vigased 3000st töötajast vaid kahel, märkis ta.

«Mis kassadesse puutub, siis on need tellitud Euroopast, on ka teistes riikides kasutusel ja kõikjal heaks kiidetud. Oleme nõus, et need võivad olla töötajaile ebamugavad ja peame mõtlema, mida on võimalik ette võtta,» lausus Erilaid.

Kogu kassasüsteemi ümber muuta on tema sõnul väga keeruline ja kallis, kassade vähendamine pikendaks aga järjekordi, mis pole aga ostjate huvides.

Erilaid lisas, et nagu märkis ka tööinspektsioon, on taolisi puudusi teisteski kaubaketttides ja häid töötajaid otsivad kõik tikutulega taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles