Enne talve tulekut peaks kütte- ja muud süsteemid üle vaatama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraku on neid talumaju, mille korstnast igapäevaselt suitsu tuleb, aina vähem.
Paraku on neid talumaju, mille korstnast igapäevaselt suitsu tuleb, aina vähem. Foto: Ants Liigus

Nii nagu igal aastal, saabub talv kindlasti ka sel aastal ootamatult. Selleks, et olla külma saabumiseks veidigi paremini valmistunud, tuletas Swedbanki varakindlustus inimestele meelde, et olulised süsteemid majas tuleks üle vaadata.


1. Laske professionaalil kontrollida ja vajadusel puhastada maja korsten, pliit ja ahi. Algaval intensiivsel kütteperioodil aitab see vältida võimalikke tulekahjusid.

2. Puhastage vihmaveerennid sinna kogunenud vettinud lehtedest. Rennidesse kuhjunud lehe- ja oksapraht põhjustab ummistusi, takistades vihma- ja lumesulamisvee äravoolu. Samuti võivad rennid raskuse all viga saada või lausa puruneda.

3. Kui hoonet külmaperioodil ei köeta, tuleks veetorustik varakult tühjendada. Puruks külmunud torude asendamine ja veekahjude järgsed remonttööd võivad osutuda kulukaks.

4. Tähelepanu tasub pöörata lume hulgale katusel ning liigne lumi võimalusel sealt eemaldada. Kindlasti tuleks seda teha iseenda elu ohutu seadmata ning teenus vajadusel oskuste ja varustusega spetsialistidelt tellida.

5. Varakult tasub soetada ka korralik lumelabidas, sest eelnenud aastatel on need talve esimestel päevadel poodidest kiiresti lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles