Neli tavatut viisi küüslaugu kasutamiseks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti küüslauk on ka sel talvel poelettidel haruldus.
Eesti küüslauk on ka sel talvel poelettidel haruldus. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Rohelise eluviisi portaal Bioneer tõi välja neli tavatut viisi, kuidas küüslauku kasutada.


1. Küüslauk aitab akne vastu
Küüslauk on antibakteriaalne ja verd puhastav taim ning küüslaugu lisamine oma menüüsse annab enamasti väga hea tulemuse. Otse näonahale küüslaugu määrimine on küll tõhus, aga seda tuleb teha ettevaatlikult – puhas küüslaugumahl võib tekitada kergele põletusele sarnanevaid nähtusid.

2. Küüslauk kaitseb putukate vastu
Öösel võib voodi lähedusse asetada mõned küüslauguküüned ning parema tulemuse nimel võib küüslaugu ka lahti lõigata. Putukaid peletab ka nahale määritud või sisse söödud küüslauk.

3. Küüslauk kaitseb teie aeda
Küüslaugu abil saab teha vägagi tõhusa taimekaitsevahendi lehetäide ja lestade tõrjeks, kui peenestada kolm küüslauguküünt ja üks sibul, lisada kaks klaasi vett, kaks teelusikatäit punast pipart, lasta seista 24 tundi ning siis kurnata. Enne kasutamist lahjendada veega vahekorras 1:2,5.

4. Küüslauk toimib kui haavarohi
Kui teil on väiksemat sorti värske haav ja te kardate, et see võib minna mädanema, siis võite proovida abivahendina baktereid hävitavat küüslauku. Kõige lihtsam on küüslauguküüs katki lõigata ja haava ümbrust sellega määrida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles