Rannamõisa: eestlased on hakanud palju kalkunit sööma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalkuniliha on ka hea grillida.
Kalkuniliha on ka hea grillida. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Olukorras, kus lihatarbimine inimeste üha kõhnemaks muutuva rahakoti tõttu väheneb, eelistavad tarbijad ühe enam linnuliha ja eriti palju on kasvanud kalkuniliha tarbimine.


Rikkalikku linnuliha valikut pakkuva Rannamõisa tootejuhi David Pärnametsa sõnul kaldub lihatoodete trend viimasel ajal üha rohkem tervisliku linnuliha eelistuse poole.

«Seda silmas pidades oleme toonud turule nii pardi- kui ka küülikuliha, samuti broilerimaksa ja -südame, mis kõik on nende madala rasvasisalduse tõttu tarbijate poolt väga hästi vastu võetud,» lausus ta.

Näiteks küülikuliha on aasta algusest tänaseni müüdud kolm korda rohkem kui eelmisel aastal kümne esimese kuuga ning ligi kolm korda rohkem on kasvanud ka pardiliha tarbimine.

Pärnametsa sõnul on eestimaalaste vaieldamatuks lemmikuks endiselt broileriliha, kuid üha enam kasvab ka teiste linnulihaliikide tarbimine, kõige jõudsamalt on kasvanud kalkuniliha tarbimine.

Rannametsa tootevaliku kolm populaarsemat toodet on maitsestamata jahutatud broilerifilee, hakitud kalkuni kintsuliha ning jahutatud broiler. Tarbijate ostueelistuste põhjal on näha, et tarbija on muutunud hinnatundlikumaks, eelistades maitsestamata linnuliha, mis on maitsestatud linnulihast ning poolfabrikaatidest odavam.

Kuna kodus söögitegemine on pidevalt kasvav trend, siis on Rannamõisa viimastel aastatel palju panustanud linnuliharoogade retseptide väljatöötamisele ja toiduvalmistamiseks kasulike näpunäidete jagamisele.

Statistikaameti andmeil kasvas Eestis 2010. aastal linnuliha tarbimine inimese kohta võrreldes 2009. aastaga 5 protsenti ehk 21 kilogrammilt 22-le aastas inimese kohta. Sealjuures langes mullu üldine lihatarbimine võrreldes 2009. aastaga 73-lt kilogrammilt inimese kohta 70-le kilogrammile ehk 4 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles