Helsingis pakutakse raamatute kõrval ka Eesti toitu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa juustu valmistamine.
Saaremaa juustu valmistamine. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest nädala lõpuni leiab Helsingis kõrvuti raamatumessiga aset ka veini-, toidu- ja elulaadimess, kus meie põllumajandus-kaubanduskoja korraldatud stendil on näha ja maitsta hea Eesti toit.


Raamatumessil osaleval president Toomas Hendrik Ilvesel on kavas tutvuda ka toidumessiga. Toidumessi näidisköögis tutvustab presidendi abikaasa Evelin Ilves oma värskelt ilmunud kokaraamatut ja küpsetab karaskit.

Põllumajandus-kaubanduskoda tutvustab messil häid Eesti tooteid. Et tegu on suure külastatavusega tarbijamessiga, mida mullu külastas ligi 80 000 inimest, saab seda teha väga suurele hulgale inimestele.

Ühisstendil on oma tooteid esitlemas Linpet, Salvest, Šeiker Pai Pagar ja Luke Farmimeierei. Messikülalistele pakutakse E-Piima ja Saaremaa piimatööstuse juuste, Rey lihatööstuse vorste, Kadarbiku talu smuutisid ja mahlu, Taarapõllu talu mahlu ja marjakrõpse, Eesti Pagari musta leiba ja koorikleibasid, Briisi vürtsikilu, Beef Jerky vinnutatud veiseliha snäkke, Kalevi komme ja Põltsamaa õunaveini.

Messil esinevate Eesti tootjate sõnul on põhjanaabrite turg turvaline ja maksujõuline ning seal müümisse tasub panustada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles