Elektriraudtee tõstab detsembrist hindu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee rong.
Elektriraudtee rong. Foto: Liis Treimann

Elektriraudtee tõstab alates 1. detsembrist piletihindu.

Kui seni maksis näiteks tavahinnaga ühe korra pilet A, B või C tsoonis paberkandjal 90 senti ja sõidukaardil 77 senti, siis uued hinnad on vastavalt 1 euro ja 80 senti.

Kui praegu maksab tavahinnaga päevapilet sõidukaardil A, B või C tsoonis 2.31 eurot, siis detsembrist tõuseb selle hind 2.4 euroni. Paberkandjal hakkab sama pileti uus hind olema kolm eurot. Kõigis tsoonides kehtiva päevapileti hind sõidukaardil jääb ka edaspidi 4.8 euro juurde ega tõuse. Täpne info uutest hindadest on üleval Elektriraudtee kodulehel.

Sisuliselt samaks jäävad Elektriraudtee sõidukaardile müüdavate 30 päeva tava- ja soodushinnaga kuukaartide hinnad.

Hinnatõus on tingitud sellest, et Elektriraudtee võtab kasutusele Harju maakonna ühistranspordi hinnatsoonid ja loobub oma senisest tsoonikaardist, rääkis Elektriraudtee AS müügijuht Norbert Kaareste.

«Me soovime, et lähitulevikus saaksid Harjumaa inimesed osta maakonna ühissõidukites kehtivaid päeva-, kuu- ja teisi ühispileteid,» selgitas Kaareste. «Seda arvestades võtab Elektriraudtee kasutusele Harju maakonna ühistranspordi hinnatsoonid. Tänase kolme tsooni asemel on elektrirongides edaspidi kasutusel neli hinnatsooni.» Uus hinnatsoon luuakse Keila juurde.

Ühtlasi on Elektriraudtee sõidukaart edaspidi kliendikaart ja piletikandja, andes ühe korra piletite soetamisel rongis 20 protsenti hinnasoodustust. «Käesoleval aastal tehti iga neljas reis elektroonilist piletikandjat kasutades. Antud muudatuse tulemusel loodame, et enamus ühe korra pileteid ostetakse edaspidi meie elektroonilisele piletikandjale ehk Elektriraudtee sõidukaardile,» rääkis Kaareste.

Üleminek uuele hinnakirjale toimub 1. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles