Merilind: Eesti meeste tervis on paranemas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Merilind.
Eero Merilind. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

«Palju on räägitud-kirjutatud sellest, et Eesti mees ei hooli oma tervisest ja käib vähe arsti juures, kuid viimastel aastatel on meeste terviseteadlikkus oluliselt  tõusnud,» arvab perearst ja Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.

Merilinnu sõnul on Eestis praegu palju mehi, kes  soovivad  muuta oma eluviisi, loobuda suitsetamisest, alustada  tervisespordiga ning  muuta toitumist. «Samuti julgevad mehed enam oma küsimustega pöörduda  arsti või pereõe poole.»

Viimased andmed näitavad ka seda, et pikenenud on Eesti meeste eluiga. 2010. aastal tõusis nii meeste kui ka naiste oodatav eluiga  vastavalt 70,6 ja 80,5 aastani. Naiste oodatav eluiga kasvas aastaga viis kuud, meestel ligi kümme kuud. Oodatava eluea jätkuva tõusu taga on langev suremus. Oluline on, et viimastel  aastatel on languses üldine õnnetuste, mürgistuste ja traumade tõttu hukkunute arv.

Merilinnu arvates on Eesti mehe eluea pikendamisel suur roll perel. «Mehe  elus on olulised  kõik rollid ning  kindlasti ei tohiks  mees  alahinnata  isa ja abikaasa rolli. Pere toimib ühtsena kõige paremini siis, kui kumbki osapool saab aru, et mõlemad peavad võrdselt suhte õnnestumiseks panustama.»

Sel nädalal toimub Eesti Tervise Fondi eestvedamisel ka meeste tervisele pühendatud konverents, mille üheks sihiks on fondi juhataja sõnul anda meestele veelgi julgust oma elu ja väärtushinnanguid muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles