Vaata, kes valiti parimateks noorteks kokkadeks

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aasta parim noorkokk Johannes Hõimoja Tallinna teeninduskoolist.
2011. aasta parim noorkokk Johannes Hõimoja Tallinna teeninduskoolist. Foto: Tiit Koha

Tallinna toidumessil selgus avapäeva õhtuks 2011. aasta parim noorkokk, kelleks valiti Johannes Hõimoja Tallinna teeninduskoolist.


Teise koha sai Allan Jürgens Tallinna teeninduskoolist ning kolmanda koha vääriliseks tunnistati Jelizaveta Galijeva samuti Tallinna teeninduskoolist.

Vaata pildilt, millest koosnes Hõimoja praad ja magustoit.

Eelvoorus osalemiseks esitas võistleja à la carte pearoa ja desserdi retseptid. Võistluse lõppvoorus tuli osavõtjatel sama sisuga toidukorvist, mis oli eelvoorus, valmistada pearoog ja dessert. Pearoa kohustuslikuks tooraineks oli terve haug. Dessert pidi koosnema vähemalt kahest komponendist – Eesti must leib ja 3,5 protsendiline piim. Roogade valmistamiseks oli antud aega 2,5 tundi.

Võistluste toidukorv oli koostatud peaasjalikult eestimaisest toorainest. Võistlejad said näidata žüriile ja pealtvaatajatele innovaatilist lähenemist toorainele ja rõhutada kohaliku tooraine kokkusobimist nooruslike trendiga.

Finaalis võistlesid veel ka:
Mihkel Manglus, Tartu kutsehariduskeskus,
Aire Põdra, Tartu kutsehariduskeskus,
Ruslan Bulgakov, Narva kutseõppekeskus,
Silvia Käkk, Olustvere teenindus- ja maamajanduskool,
Tauri Tamm, Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool.

Võistlus on mõeldud Eesti kutseõppeasutuste toitlustuse eriala õppuritele ning toimus seitsmendat aastat järjest.

Finaali töid hindas žürii kooseisus:
Jarmo Huuhtanen, Jari Karlsson, Svetlana Riškova, Elena Shcherbakova, Indrek Kivisalu, Taigo Lepik.

Esimese ja teise koha võitjad läbivad treeningu Eesti parimate peakokkade käe all. Peale treeningut sõidab parim 2012. aastal esindama Eestit EuroSkills võistlusele Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles