Vanaemade nõuanded köögiapsude vältimiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaemade tarkusest tasub köögis toimetades õppust võtta.
Vanaemade tarkusest tasub köögis toimetades õppust võtta. Foto: SCANPIX

Kui köögis mõni asi ebaõnnestub, siis ei tasu veel meelt heita, sest tihti aitavad meid hädast välja vanaemade tarkuseterad. Kui teate ka ise mõnd head nippi, jagage neid selle loo kommentaarides teistegagi.

Liiga soolane või liiga magus. Kui panite toidu sisse kogemata liiga palju soola, siis on mitmeid võimalusi, mida ette võtta. Sõltuvalt toidust võib teha järgmist: lisage vastukaaluks natuke suhkrut (sama sobib ka vastupidisel juhul – kui näiteks tainas on liiga magus, võib soola lisamine asja parandada). Kui tegemist on supiga, siis pange supi sisse toored kartulitükid, mis tõmbavad soola endasse. Teine võimalus on valada ülesoolatud supist pool teise nõusse ning valmistada uus ports magedat leent, mille jagate mõlema soolase leeme vahel ära. Teise osa võite külmutada, siis on järgmiseks korraks supileem olemas.

Mida teha, kui koor vahtu ei lähe? Jälgige, et koor ja nõu oleksid külmad. Kui see ei aita, siis lisage koore hulka mõni tilk sidrunimahla.

Mida teha, et munad keetmisel katki ei läheks? Lisage keeduvette soola või tilgake äädikat.

Kuidas kiiresti külmunud liha sulatada? Kui mikrolaine ahju pole, aitab hädast välja kauss kuuma veega. Pakkige külmunud lihatükk korralikult kilesse ja laske kuumas vees seista.

Närtsinud juurvilju saab värskendada nii, kui keerate need niiske räti sisse ja panete mõneks ajaks külmkappi. Samuti on levinud võte, et kastate need längus juurviljad korraks kuuma vette ja seejärel kohe külma vette (kus ka veidike õunaäädikat).

Kuidas muuta sibulakoorimine silmadele vähem valusaks? Kastke nuga ja sibul enne sibula lõikamist vette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles