Pelgulinna koolilapsed hakkavad hommikuti tasuta putru saama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikupuder.
Hommikupuder. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tallinna Pelgulinna gümnaasiumi pakutakse kuni selle aasta lõpuni lastele tasuta hommikuputru.

«Selle algatusega tahame eelkõige populariseerida pudrusöömist laste seas ning seeläbi jõuda ka lapsevanemateni, et suunata neid enam tervislike valikute ja tasakaalustatud toitumise suunas,» teatas kampaaniat korraldav MTÜ Ole Terve.

Seltsi sõnul soovivad nad selgitada vanematele pudru väärtust ja positiivset mõju õppeedukusele, lapse sooritusvõimele ja tervisele. Sel aastal pakutakse putru pilootprojekti käigus ühes koolis, aga järgmisel aastal on plaan läbi viia suuremahulisem projekt.

TÜ korraldab koolis toitumisalaseid loenguid, tervisenäitajate mõõtmised, viib läbi ankeetküsitluse õpilaste, õpetajate ja lastevanemate seas – eesmärk on tuua välja “käegakatsutavad” pudrusöömise positiivsed mõjud.

Projekti toetavad AS Balti Veski (Veski-Mati), Selver ja AS Gemund Kaup. Pelgulinna Gümnaasiumi toitlustaja OÜ Flosse valmistab ja pakub putru tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles