Tarbijakaitseamet tegi püramiidskeemi peatamiseks ettekirjutuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment leheküljelt sergey-mavrodi.com.
Fragment leheküljelt sergey-mavrodi.com. Foto: Tarbija24

Tarbijakaitseamet tegi püramiidskeemis osalema kutsuva veebilehe sergey-mavrody.com tegevuse peatamiseks ettekirjutuse, mis tuleb täita viivitamatult.


Tarbijakaitseamet tuvastas turujärelevalve käigus, et OÜ Deksim Trade on tellinud MMM püramiidskeemis osalema kutsuva reklaami paigutamise Tallinnasse erinevatele Outdoor Media reklaampindadele.

Reklaamides esitatud telefoninumbrile helistades selgub, et tarbijatele pakutakse võimalust liituda püramiidskeemiga raha teenimise eesmärgil.

Tarbijakaitseseaduse kohaselt on tegu eksitava ja keelatud kauplemisvõttega. Sellise müügiskeemi loomine, kasutamine ja arendamine, milles osalemisel tarbija tasub võimaluse eest saada hüvitist peamiselt teiste tarbijate süsteemi kaasamisest, mitte kaupade või teenuste müügist või tarbimisest, on keelatud.

Tarbijakaitseamet on seisukohal, et Deksim Trade reklaamib teenust, mille osutamiseks kasutatakse ebaausat ja keelatud kauplemisvõtet ning millega kahjustatakse tarbijate huve.

Rikkumise lõpetamiseks tegi amet ettekirjutuse, mille täitmine on kauplejale kohustuslik. Ettekirjutuse vaidlustamine ei vabasta kauplejat selle täitmisest, välja arvatud juhul, kui kohus on otsustanud teisiti.

Tarbijakaitseamet ei pea võimalikuks püramiidskeemiga seotud teenuse müügiks pakkumist ühelgi viisil. Seetõttu ei anta kauplejale ka täiendavat tähtaega teenuse müügi ja reklaami seadusega vastavusse viimiseks.

Tarbijakaitseamet edastas firmadele Deksim Trade ja Outdoor Media ettekirjutuse viivitamatuks täitmiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles