Pank selgitab, miks ei saa riigilõivu krediitkaardiga maksta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siilivask
Mart Siilivask Foto: Erakogu

Kodakondsus- ja migratsioonibüroo ning autoregistrikeskuse teenindustes on riigilõivu tasumiseks olemas ka kaardimakse võimalused, kuid ometi ei saa kodanik maksmisel kasutada krediitkaarti. Swedbank selgitab, miks see nii on.

Mart Siilivask, Swedbanki pressiesindaja:

Ühte kindlat põhjust siin polegi, vaid tulenevalt kaartide tüübist või erinevate pankade poolt arendatud süsteemidest, on tänane olukord just selline.

Swedbanki poolt on nimetatud asutustes peamiselt kasutusel programm nimega E-teller, mis oma põhiolemuselt annab võimaluse nende töötajal kliendi deebetkaardi numbri programmi sisestamisel tuvastada kliendi konto number. Seejärel algatatakse kontolt makse ehk tavaline maksekorraldus teatud teenustasuga (meie 0,19 senti deebetkaardiga maksmisel on E-telleri vahendusel sooritatud makse hind).

Ehk siis lihtsustatult öeldes ei toimi riigi ja inimese vahel mitte tavaline kaardimakse nagu poes, vaid inimene teeb riigile ülekande. Kuna krediitkaart pole otseselt kliendi kontoga seotud nagu tavaline deebetkaart, siis pole võimalik sealt ka alati pangaülekannet teha. Kaarditerminalides krediitkaardiga maksmise võimalust meil täna välja arendatud pole, kliendid kasutavad edukalt E-telleri teenuseid ja krediitkaardiga maksmise järgi on täna nõudlus äärmiselt väike.

Taustaks võin öelda, et riigilõivu makstes peab sinna lisatud olema selgitus ning ka viitenumber, mida kaarditerminalis krediitkaardiga makstes täita ei saa. Lisaks peab kogu summa laekuma täissummana rahandusministeeriumi kontole. Tavakaupmehe puhul läheb krediitkaardiga makstud summast maha vahendustasu, mistõttu summa, mis kontole jõuab, pole enam täissumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles