Saaremaist juustu saab pealinnas odavamalt kui kodusaarel

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustu tootmine Saaremaa Piimatööstuses.
Juustu tootmine Saaremaa Piimatööstuses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaa juustu hindu uurinud ajakirjaniku kinnitusel on Saare juust Tallinna keskturul märksa odavam kui Kuressaare poes.

Mis turul juustu puhul silma torkab, on see, et mitme päris hea juustu kilohind algab number nelja, enamik viiega, harva kuuega, kirjutab Aldo Maksimov Meie Maas. Kuressaare Rae poes aga naljalt alla kuue euro kilo eest, kui just pole kampaaniat, juustu ei leiagi. Näiteks Saare Leet maksab Keskturu Saaremaa letis 4,85, Kuressaare Rae poes 6.38 (lahtine) ja 7.14 pakis.

Ka Saaremaa lihatooted on Tallinna turul soodsamad. Kuigi saaremaine toodang on Tallinna keskturul kallim kui seal müüdavat teiste lihatööstuste toodang, on ka ka vorsti ja singi puhul hinnad Kuressaarest odavamad.

«Sageli käib jutt sellest, et ühele või teisele Saaremaa tootele – olgu tegu toidu-, puidu- või tarbekaubaga – tuleb mandril müümisel otsa liita transpordikulu, olgu siis 250 km eest. Liitkem,» tõdeb ajakirjanik. Kindlasti on kõnealused kaubad Kuressaares ilmselt odavamad Rimis, Maximas, Säästumarketis ja Selveris, kuid Rae poe Saare toodete müügihind võiks transpordikulu puudumist arvesse võttes pealinna turuhindadega siiski konkureerida, lisab ajakirjanik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles