Krõbedate verivorstide saladus

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorstid.
Verivorstid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Mida teha, et verivorstid parajad krõbedad saaks ja lõhki ei läheks?

Rakvere lihakombinaadi veretoodete tootejuht Gunnar Obolenski soovitab kõigepealt vorstid üksteisest lahti lõigata ja seejärel pealt õliga pintseldada. Küpsetada tuleks neid algul 180 kraadi juures 15-20 minutit ja seejärel 200 kraadi juures veel 10 minutit.

Ahjust välja võttes võiks vorstid seista 10 minutit toatemperatuuril ja siis võib need lauale tuua.

Kes tahab eriti häid verivorste, võiks valida naturaalses sooles ja ehtsast verest valmistatud tooted. Sellekohane info peab pakendil kirjas olema. Verivorsti kõrvale sobivad hästi suitsuliha ja peekon ning neid võib ka edukalt grillida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles