Kolm asja, mida iga majaomanik novembris peaks kontrollima

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katus tasuks enne lume tulekut üle kontrollida.
Katus tasuks enne lume tulekut üle kontrollida. Foto: SCANPIX

Novembris on viimane aeg mõelda sellele, kas meie maja katus on valmis vastu võtma saabuva talve lund ja vihma? Viimaste talvede lumerohkust meenutades tuleks see kontroll kiiremas korras ette võtta.

Uute majade katused on enamasti vihma ja lumekindlad, kuid mida vanem on katus ja mida rohkem talvi see näinud on, seda suuremat tähelepanu tasub neile enne saabuvat lumerikast talve pöörata, kirjutab viivilla.no. Katusekontrolli on soovitatav teha kindlasti kaks korda aastas.

Kolm peamist asja, mis tuleks katuse puhul üle kontrollida:

  • Kas katus on kahjustamata ja ega sinna pole tekkinud auke?
  • Kas katuse ümber olevad vee äravoolukanalid ja -torud pole ummistunud?
  • Kas katusele on tekkinud sammalt?

Kui mõni neist vigadest on tekkinud, jõuab enne suure talve saabumist veel midagi kiiresti ette võtta.

Vaadake üle ka katustel olevad lumetõkked, kinnitusrauad, liiteosad, redelid, kontrollige, kas räästadetailid on õiges asendis ja korralikult kinnitatud. Üle tasub vaadata ja katsuda kõik kruvid ja kinnitused. Kontrollida tuleks ka rennide ja vihmaveetorude korrasolekut ja kindlaks teha, et ei need ei leki. Lisaks sellele tuleb kontrollida korstna ja õhutustorude ümbrust, kuna just seal võib tekkida suurim lekkeoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles