Elion ja Starman muutsid telekanalit kliente teavitamata

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elion ja Starman muutsid kliente teavitamata oma digipaketis kanali ESPN America signaali, mistõttu näevad spordisõbrad harjumuspäraste saadete asemel uusi.

Elioni digiTV programmijuhi Marko Levo selgituste kohaselt teatas ESPNi esindaja Baltikumis 7. novembril, et ESPN America kaotas NHLi mängude näitamise õigused Baltikumis ja sellepärast lülitati kogu Baltikum põhjamaade signaalile, mis ei sisalda National Hockey League’i mänge.

Seni olid Baltikumi spordisõbrad näinud ESPN’i Lääne-Euroopa signaali.

Lisaks NHLile kadusid seeläbi telepildist ka näiteks pühapäevaõhtused ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) kohtumised.

«Elion sai muudatusest teada samal päeval kui muudatus toimus ning oli sunnitud loetud tundide jooksul signaali ümber lülitama,» selgitas Levo.

Kuna lülitus oli kanali esindaja sõnul ajutine ja läbirääkimised sisuõiguste omanike ning kanali vahel veel kestavad, otsustas Elion kliente teavitada koos lõpliku vastuse selgumisega või läbirääkimiste venimisel hiljemalt käesoleval reedel, 18. novembril.

Starmani kommunikatsioonispetsialist Kristi Reiland ütles Postimehele, et ESPN America kanalil vahetas feedi programmitootja ja nemad ei saa seda mõjutada.

Täna selgus aga, et NHLi läbirääkimised on lõppenud ja kokkulepet ei sündinud, mistõttu jääb ESPN America Põhjamaade versioonile ehk ilma NHL-i ja NFL mängudeta.

Telekanali ESPN esindaja Balti riikides Risto Rosimannus ütles Postimehele, et muudatuse põhjuseks oli tõepoolest NHLi näitamisõigus. Ta lisas, et teoreetiliselt oleks võimalik, et ajal, mil NHLi mänge eetris pole, näidataks harjumuspäraseid saateid, kuid selline signaali ümberlülitamine oleks kanalite jaoks keeruline.

Elionist lisati, et kuna ESPN näeb käsitsi signaalide ümberlülitamises turvariski sisuomanikele, siis ei lubata operaatoritel seda teha.

Rosimannuse sõnul pole mõtet ka loota, et näiteks NFLi ülekanded lisataks nüüd Skandinaavia signaalile, sest seal on profiliiga näitamisõigused müüdud eksklusiivselt Viasatile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles