Töösõitude autohüvitis kahekordistub

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma autoga tööasju ajavad inimesed saavad uuest aastast rohkem hüvitist.
Oma autoga tööasju ajavad inimesed saavad uuest aastast rohkem hüvitist. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Alates järgmisest aastast tõuseb töösõitude eest makstava maksuvaba hüvitise piirmäär 2000 kroonilt 4000 kroonini kuus.

Täna valitsuse heakskiidu saanud määrus kehtestab, et arvestuse pidamisel ei maksustata hüvitist kuni 4 krooni ühe teenistus-, töö- või ametiülesannete täitmisel sõidetud kilomeetri kohta, kuid mitte rohkem kui 4000 krooni kalendrikuus tehtud sõitude eest ühe hüvitist saava füüsilise isiku kohta, teatab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kui füüsilisele isikule maksab sel alusel hüvitist samas kalendrikuus tehtud sõitude eest mitu tööandjat, võib iga tööandja maksta maksuvabalt hüvitist kuni 4000 krooni.

Muudatuse maksimaalne mõju piirmäära tõstmise korral oleks järgmine, et järgmisel aastal jääks riigieelarvesse laekumata kuni 18,4 miljonit krooni tulumaksu ja kuni 28,9 miljonit krooni sotsiaalmaksu ehk kokku 47,3 miljonit krooni.

Muudatuse tegelik mõju on tõenäoliselt mõnevõrra väiksem, sõltudes sellest, kui palju makstakse maksuvabast hüvitise piirmäärast suuremaid hüvitisi.

Määrus rakendub alates 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles