Kiiresti kustuvad sigaretid ilmusid müügile märkamatult

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui aktsiisitõusust teavitavad tarbijaid maksumärgid, siis sigarettide kiiresti kustuvateks muutmisest pakendid ei teavita.
Kui aktsiisitõusust teavitavad tarbijaid maksumärgid, siis sigarettide kiiresti kustuvateks muutmisest pakendid ei teavita. Foto: Toomas Huik

Tänasest tohib poodides müüa vaid kiiresti kustuvaid sigarette. Uutmoodi sigarettide ilmumist kauplustesse pole paljud tarbijad märganud.

Säästumarketeid ja Rimisid haldava Rimi Eesti Food ASi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats uuris täna hommikul poodide töötajailt, kas mõni ostja on muutusele kuidagi reageerinud või küsimusi esitanud. Vastustest võib järeldada, et ostjatel pole muudatusest aimugi. Kuna sigaretipaki hind ja märgistuski pole silmnähtavalt erinev, on taoline vähene reaktsioon tarbijate poolt ka üsna loogiline. Uuel aastal ees ootavat tubaka aktsiisitõusu märgatakse ilmselt enam.

Samuti on uute sigarettidega aega olnud harjuda – kiiresti kustuvaid sigarette on hankijad poodidele müünud juba maikuust saadik ning järk-järgult on need ka lettidele jõudnud. Osa sigaretimarkide puhul ei ole suitsetajad täheldanud mingeid muudatusi. Osa puhul on jällegi kurdetud, et nüüd on suitsetamine justkui tõsine töö – tõmbamisega tuleb näha vaeva ning pikalt vestlema jääda ei tohi.

Reegel, mis lubab müüa vaid kiirestikustuvaid sigarette, kehtib tänasest kõikides Euroopa Liidu riikides.

Kiiresti kustuvad sigaretid

  • Kiiresti kustuvatel sigarettidel on muudetud põlemisomadusi: sigareti paber on väiksema poorsusega ning spetsiaalsete takistusribadega, mis raskendavad paberi põlemist.
  • Lisaks on sigareti sisemise põlemise vähendamiseks tubakas tihedamalt pakitud. Need omadused tagavad sigareti kustumise, kui seda ei tõmmata piisavalt tihedalt.

Allikas: siseministeerium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles