Ülekaalulised söövad keskmisest harvem

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaaluline mees.
Ülekaaluline mees. Foto: SCANPIX

Värske uuringu kohaselt on normaalkaaluliste inimeste päevas enam toidukordi kui ülekaalulistel.

250 inimese toitumisharjumusi jälginud uuring tuvastas, et kuigi ülekaalulised osalejad tarbisid regulaarsete toidukordade vahel keskmisest vähem täiendavaid «snäkke», ent kaaluprobleemid sellest ei vähenenud.

«Senised uuringud on näidanud, et inimesed, kes söövad tihedamini, kaaluvad vähem,» lausus uuringu läbi viinud Marywoodi ülikooli professor Jessica Bachman Reutersile. «Ent keegi ei tea, miks.»

Ajakirjas Journal of the American Dietetic Association avaldatud järeldustes väidavad uurijad, et normaalkaalus inimesed näevad kaalu säilitamiseks rohkem vaeva kui juba ülekaalus olevad inimesed kaalu alandamiseks: tihedama söömisega kaasnes suurem füüsiline aktiivsus.

Samuti spekuleeris Bachman, et söögikordadevaheline näkitsemine võib olla abiks tarbitava toidu koguse piiramisele. «Kui jätta kahe toidukorra vahele 10 tundi, süüakse lõpptulemusena ära rohkem,» märkis Bachman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles