Suvila voolumõõtja näitab kosmilisi numbreid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolumõõtja.
Voolumõõtja. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Harjumaal Roobukas asuva suvila elektriarvesti näitude järgi on kolm suvekuud seal elanud vanem proua suutnud külmkappi ja telerit kasutades tekitada 640-eurose arve.

Ämma kummaliselt suure arve avastanud Leo arvates on häda voolumõõtjas, kuhu jäi paigaldades sisse eelmise kasutaja öötariifi näit ning mis näitab praegust päevast tariifi vaid paarkümmend minutit, kirjutab Õhtuleht.

Leo ei luiska – paarikümne minuti pärast asendub päevatariif fikseeritud öötariifi ja reaalselt kasutatava päevatariifi summaga. Voolumõõtja pisikesel indikaatorekraanil hakkavad see-järel vahelduma tarbijale kasutu öötariifinäit 6323 kWh ja lausa šokeerivalt suurele energiatarbimisele viitav tariifide summa 10 674 kWh. Tegelikku tarbimist näitavat arvu 4361 kWh saab uuesti esile manada vaid peakaitsme väljalülitamisega, kuid 25 minuti pärast jätab voolumõõtja selle jälle oma teada.

Eesti Energiast öeldi Õhtulehele, et klientide pöördumisi seaoses voolumõõtjate näitudega eksitseerib, kuid enamikul juhtudel ei ole aga põhjuseks vigane arvesti, vaid ikkagi muutunud elektritarbimine. «Võib ka lisada, et kui arvesti osutub rikkis olevaks, siis nende hulgas neid, mis mõõtsid rohkem, on tühine osa – enamik rikkis arvestitest on voolu mõõtnud tegelikust vähem,» sõnas Tuuli Sokmann.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles