Tarbijakaitse: jõuluaja reklaamimine laenuajana on kohatu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sooniste.
Andres Sooniste. Foto: Peeter Langovits

Juba aastaid ei anna jõulude tulekust enam märku esimene advendiküünal, vaid mitmeid nädalaid varem algav üleskutse osaleda jõulueelsel laenurallil ülisoodsatel tingimustel. Tarbijakaitseameti hinnangul on jõuluaja võrdsustamine laenuajaga kohatu.

«Reklaam, kus esimese advendiküünla säras ja filmi reklaamipauside ajal püütakse nii suurtele kui väikestele selgeks teha, et kauaoodatud jõulumees peab kingilao asemel laenukontorisse pöörduma, on vastutustundetu,» ütles tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste. «Sest vaevalt võiks reklaam olla veelgi enam eetilisuse piire kompavam kui seda on laenukontorite jõulukaunistustes aisakellakõlalised pühalikud kuulutused laenuaja algusest ja soodsatest tingimustest, tarbijaid reaalsetesse majanduslikesse raskustesse võivad suruda.»

Ameti seisukoht on, et kui jõuluostudeks soovitakse siiski laenu võtta, ei tohiks vähemalt laenukontorit valida selle järgi, kes kõige leebemalt raha väljastab või end kõige innukamalt reklaamib. Samuti peaks enne laenu kasuks otsustamist ausalt hindama oma tagasimaksevõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles