Üht ja sama taime ei tohiks sama koha peal liiga pikalt kasvatada

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muld.
Muld. Foto: SCANPIX

Aedades on tihtipeale probleemiks just see, et väga pikka aega kasvatatakse ühe koha peal ühte ja sama kultuuri, mistõttu tekib mulla väsimus, möönis Endla Reintam Eesti maaülikooli mullateaduse osakonnast.


«Ikkagi tuleks vahetada kultuuride asukohta aias, et ei tekiks laguprodukte, mis võivad ka samale kultuurile endale kahjulikud olla,» selgitas ta Vikerraadio saates «Aiatark».

Kui aias tekivad probleemid, et taimed hästi ei kasva, siis tuleks mõelda selle peale, mida annaks mulla parandamiseks ette võtta. Reintam möönis, et inimestel tuleb aiamulla osas ette kõikvõimalikke erinevaid muresid – mullas võib olla liiga vähe või ka liiga palju toitaineid, see võib olla näiteks liiga tihe, liiga savikas või hoopis liivakas.

Liiga liivaka või savika mulla puhul on mullateadlase sõnul hea kasutada kõikvõimalikke komposte. Mõlemal juhul aitab orgaanilise aine lisamine parandada mulla struktuursust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles