Pliiti ja praeahju tuleb pidevalt puhastada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeahju peaks puhastama regulaarselt, kõige parem pärast igat küpsetamiskorda.
Praeahju peaks puhastama regulaarselt, kõige parem pärast igat küpsetamiskorda. Foto: SCANPIX

Kui unustame, et pliiti ja praeahju tuleb pärast küpsetamist puhastada, ootab meid järgmisel korral ebameeldiv üllatus - mustus, tugev rasva põlemislõhn ja kuivanud toidujäägid.

Regulaarne ahjude ja pliitide puhastamine annab köögile meeldivama näo, tagab puhtuse ning teeb igapäevaelu kokkuvõttes lihtsamaks, kirjutab portaal Idenyt. Keraamiline pliidiplaat on täiuslik pind puhastamiseks, kuna seal ei ole ääri ja nurki, kuhu saaks mustus n-ö silma eest kaduda ja ära kuivada. Kui ostate induktsioonpliidi, siis erineb teistest pliitidest just sellepoolest, et kuumutab vaid keedunõud, mitte kogu pliidiplaati, ning seega ei muutu plaat ise laial pinnal kuumaks.

Ka  pliidi esiosa puhtus on oluline, seega püüdke nupud ja ahju käepide puhtana hoida. Kui seda ei tee, ei pruugi toimingud enam ühel hetkel enam teostatavad olla, kui tegemist on puutetundlike nuppudega ning need on mustuse või rasvaga koos. Samuti võivad määrdunud indikaatorid mitte välja paista või jätta vale mulje, mistõttu võib soovitud hea toidu ära rikkuda või oodates toidu valmimist avastada, et kuumus on reguleeritud liiga madalaks või pole seda üldse.

Induktsioonpliit kuumutab kiiremini kui traditsioonilised keraamilised keeduplaadid või kuumutusplaadid. See on ohutum, sest plaat ei ole nii kuum kui muud plaadid. Pliidi välisküljed on parim puhastada näiteks tavalise pesuvahendiga segatud veega.

Mõnedel uuematel pliitidel on režiim AquaClean, mille puhul saab kasutada puhastamiseks järgmist meetodit: valada pool liitrit puhast vett praepannile või küpsetusalusele ning asetada see ahju, seejärel valida  funktsioon AquaClean. Auru poolt tekitatud automaatne programm (vaid 70 kraadi) tõmbab mustuse ahjuseintelt lahti. Pärast ca poolt tundi on mustus piisavalt kergelt eemaldatav ja selle saab eemaldada pehme lapiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles