Swedbank: inimene tulgu panka juba enne raskuste tekkimist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbank teatas kodulaenuga hättasattunute abistamise teemat kommenteerides, et soovitab inimestel kindlasti pöörduda panka kohe, kui on alust arvata, et lähiajal võib aset leida sissetulekute vähenemine.


Pangal on pakkuda erinevaid lahendusi, mis sõltuvad makseraskuste iseloomust - osaline või täielik maksepuhkus, laenutähtaja pikendamine igakuiste maksete suuruse vähendamiseks, laenukohustuste ühendamine üheks suuremaks laenuks jm.

Eluaseme sundmüük on viimane lahendus, mis ei ole soovitav ei panga ega kliendi seisukohast, selle vältimiseks võtab pank omalt poolt kasutusele kõik ennetavad meetmed.

Täna rahandusminister Ivari Padari poolt väljakäidud mõtet intressipuhkuse riiklikuks toetamiseks ei soovinud pank kommenteerida enne, kui kohtumine ministriga on aset leidnud. See peaks toimuma veel sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles