Uus ühendus hakkab lapsi internetis kaitsma

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

28 juhtiva ettevõtte esindajad moodustasid uue ühenduse, mille eesmärk on muuta internet laste jaoks paremaks ja turvalisemaks.

«Esmajoones soovib ühendus hõlbustada teavitamist kahjulikust internetisisust , tagada privaatsusseadete eakohasus ning avardada vanemliku kontrolli võimalusi, et arvestada selle põlvkonna vajadusi, kes hakkab võrgukeskkonda külastama üha nooremas eas,» märgib Euroopa Komisjoni pressiteade. Lisaks on ühenduse liikmed kohustunud tegema koostööd Euroopa Komisjoniga ning kaasama tegevusse ka laste ja tarbijate huvide eest seisvad vabaühendused.

Euroopa Komisjoni asepresident Neelie Kroes: «Uus ühendus peaks lastele ja lastevanematele pakkuma läbipaistvad ja järjepidevad kaitsevahendid selleks, et digitaalmaailma kõige paremini ära kasutada. Ühenduse asutajaliikmed on juba juhtivad osalised projektis «Laste turvalisus võrgukeskkonnas». Meie koostöö tulemusena määratakse kogu tootmisharu tempo ning luuakse suurepärane alus võimaldamaks lastel kasutada võrgukeskkonda.»

Asutajaliikmete hulka kuuluvad mobiiltelefonide tootjad, operatsioonisüsteemide ja internetiteenuste arendajad, ringhäälinguorganisatsioonid, suhtlusvõrgustike ja mobiilioperaatorite esindajad.

Laste turvalisuse võrgukeskkonnas on Euroopa digitaalarengu tegevuskava seadnud oma peamiseks  kohustuseks. Euroopa lapsed hakkavad võrgukeskkonda külastama keskmiselt seitsmeaastaselt. Hoolimata vanusepiirangutest on 38 protsendil lastest vanuses 9–12 internetis olemas oma suhtlusvõrgustiku profiil. Rohkem kui 30 protsenti lastest kasutab internetti mobiilseadme ja 26 protsenti videomängukonsooli kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles