Kiirlaenufirma: tarbijakaitse süüdistab meid alusetult

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Postimees.ee

Kaubamärgi BongaBonga all tegutseva ettevõtte juhatuse väitel on tarbijakaitseameti süüdistused firma aadressil ekslikud ning ettevõte kaalub ameti vastu hagi esitamist.

Amet heitis BongaBongat haldavale BB Finance OÜ-le ette äriregistris nähtava juhatuse puudumist ja reklaamiseadusega vastuolus olevat reklaami Facebookis.

«Tarbijakaitseameti püstitatud väide, justkui puuduks BB Finance OÜ–l alates 25.10.2010 juhatus, on selgelt eksitav ning õiguslikus plaanis ka asjatundmatu,» märkis ettevõtte esindaja Urmo Kokmann. «Äriregistri teabesüsteemist nähtuvalt on BongaBonga kaubamärgi all tegutseval BB Finance OÜ-l kaks juhatuse liiget ning nende volituste lõppkuupäeva ei ole äriregistrisse kantud.  Olukorras, kus ettevõttel on äriregistrisse kantud kaks juhatuse liiget ning puudub registrikanne, millega oleks kehtiv juhatuse liikme registrikanne kustutatud, on juhatuse liikmete äriregistrisse kantud andmed kõikide kolmandate isikute, sealhulgas ka BongaBonga klientide suhtes kehtivad.»

Facebooki leht on Kokmanni sõnul moderaatori poolt muutmata 2010. aasta juunist ning BB Finance OÜ poolt oma aktiivses äritegevuses tänaseni kasutusele võtmata. «Tarbijakaitseameti pressiteates on jäetud käsitlemata asjaolu, et BongaBonga Facebooki lehel, millel puudub mistahes viide konkreetsele laenu saamise võimalusele, on olemas selge viide BongaBonga veebilehele, millel on kõik õigusaktide nõuded täidetud ning tarbijaid ja kliente nende õigustest põhjalikult ja igakülgselt teavitatud,» märkis Kokmann, kelle sõnul ei ole amet nende poole enne teate väljastamist ühelgi viisil otse pöördunud.

«BB Finance OÜ kaalub seoses tarbijakaitseameti pressiteates avaldatud väärinformatsiooniga oma õiguste kaitseks ameti vastu suunatud varalise hagiga kohtusse pöördumise võimalusi ning teeb seda juhul, kui seoses avaldatud väärinfoga peaks BB Finance OÜ-l mistahes kahju tekkima,» lausus Kokmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles