Seadus lubab tulirelvi postiga välismaale saata

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makarovi püstol.
Makarovi püstol. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Relvaseadus keelab riigisiseselt tulirelvade ja laskemoona saatmise posti teel, kuid lubab tulirelvi ja laskemoona edastada rahvusvahelistes postisaadetistes.

Postiseaduses aga on keeld tulirelvade ja laskemoona posti teel saatmise kohta seadusandja poolt välja võetud.

«Eesti Posti soov on võimalikult vähe kokku puutuda tulirelvade ja laskemoonaga ning eesmärk on jõuda selleni, et seaduseandja välistaks selliste saadetiste edastamise posti teel või sätestaks selleks eritingimused,» kommenteeris juhtiva postifirma Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste. «Oleme teinud oma ettepanekud siseministeeriumile, käinud tutvustamas tekkinud probleeme ja arutanud hetkeolukorda ka politsei- ja piirivalveameti ning maksu- ja tolliameti esindajatega. Teistes riikides on erinevad praktikad, kuid valdavalt on relvade ja laskemoona saatmine keelatud või oluliste piirangutega.»

Seni on Eesti Post kõik tulirelvi ja laskemoona sisaldavad saadetised politsei- ja piirivalveametile üle andnud, igal kuul jääb nii kohale toimetamata kolm-neli tulirelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles