Swedbank piirab lastele ja pensioniks raha kogumise riske

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Toomas Huik

Uued Swedbanki lastele ja pensioniks kogumise investeerimisriskiga elukindlustuslahendused Koolifond+ ja Pensionikindlustus+ sisaldavad nüüd kapitaligarantiid, et maandada muutuvast majanduskeskkonnast tulenevaid riske.
 


Riskide hindamiseks on täiustatud ka Swedbanki internetipangas asuvaid kogumistoodete kalkulaatoreid ning lisatud juurde riskiküsimustiku täitmise võimalus. Lisaks on võimalik valida elutsüklist lähtuv automaatne varade juhtimise lahendus, millega kaasneb investeerimisriski vähenemine inimese eluea kasvades.

«Liigse riski võtmisel kogumise korral võib vara väärtus langeda rohkem kui meile meeldiks. Kaugemate eesmärkide saavutamiseks tuleb aga arvestada ka liigsest konservatiivsusest tuleneva vastupidise võimaliku riskiga, kus tulemus võib parematel aegadel jääda alla nii enda ootustele kui ka inflatsioonile.

Eriti oluline on neid aspekte silmas pidada pikaajaliste lepingute puhul, mille eesmärgiks on oma lapse tuleviku jaoks või enda pensioniks kogumine,» sõnas Swedbank Life Insurance SE juhatuse liige Mihkel Mandre.

Kuna tänane majanduskeskkond on üsna heitlik, soovitas ta nii oma lastele kui ka pensioniks säästvatel klientidel hinnata kindlasti oma riskitaluvust ning veenduda senise lepingu või fondivaliku sellele vastavust.

Mandre sõnul aitavad kaalutletud otsuse tegemisel kaasa mitmed investeerimislahendustes ja internetipangas tehtud muudatused. Näiteks sisaldavad lastele ja pensioniks kogumise investeerimisriskiga elukindlustuslahendused nüüd lepingu lõppedes uut kapitaligarantiid.

Kapitaligarantii korral tagatakse kindlustusvõtjale lepingu lõpptähtaja möödumisel kindlustushüvitis suuruses, mis vastab tema poolt tasutud sissemaksete summale, millest on arvestatud maha lepingu tasud.

Elutsüklist lähtuv varade juhtimine tähendab aga, et kliendi investeeringuid muudetakse automaatselt, ilma et peaks fonde ise valima või muutma. Eesmärgiks on võetud, et investeerimisriski realiseerumise võimalus aja jooksul väheneks. Tema sõnul on äärmiselt oluline ka sõlmitava lepingu ja konkreetse investeerimistoote kliendile sobivuse hindamine, mille puhul on abiks uuendatud riskiküsimustik.


Olemasolevaid lepinguid saab soovi korral muuta ka uute Koolifond+ või Pensionikindlustus+ toodete vastu. Huvi korral saab võtta ühendust investeerimistoe osakonnaga tel 613 1606; investeerimistugi@swedbank.ee<mailto:investeerimistugi@swedbank.ee>
www.swedbank.ee<http://www.swedbank.ee/>.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles