Bussisõidusoodustuse kadumine ajas Võru linna vanurid raevu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sajad Võru linna vanurid said uuel aastal halva üllatuse: koos linnaliinide ümbernimetamisega linna läbivateks maakonnaliinideks võeti 70-aastastelt ja vanematelt õigus sõita linna teenindavates bussides tasuta.



Linnavalitsus pakub asemele tavapärasest 50 krooni odavamat 200-kroonist sooduskuupiletit, kuid üksikpileti ostu korral hinnaalandust ei saa, kirjutab Võrumaa Teataja.

Võrus elas 70-aastasi ja vanemaid inimesi mullu umbes 1980 ning ASi Sebe korraldatud uuringu järgi tegid nad kuus keskmiselt 10 000 sõitu, mis tähendab, et firmal jäi aasta jooksul saamata 840 000 krooni tulu.

Et mullu oli liiniveo tellija linn, sai tasuta sõidud volikogu esimehe Tõnu Antoni sõnul n-ö ära peita, kuid tänavu tuleks linnal need täies ulatuses kinni maksta - rohkem kui poolt miljonit krooni, mis aastas vanurite tasuta sõidutamiseks kulub, pole linnal Antoni sõnul aga kuskilt võtta.

Tasuta sõidu kaotamine on paljudes vanu­rites pahameelt tekitanud: näiteks linna külje all Võrusoo külas elava 71-aastase Eha jaoks on bussisõit hädavajalik, sest sellest oleneb tema pääs arstile, apteeki ja nüüd ka pensioni järele pangaautomaadi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles