PERHi järelravi kliiniku uueks juhiks sai endine sõjaarst Merike Johanson

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla järelravi kliiniku uus juhataja Merike Johanson.
Põhja-Eesti regionaalhaigla järelravi kliiniku uus juhataja Merike Johanson. Foto: Raigo Pajula

Alates tänasest juhib Põhja-Eesti regionaalhaigla Hiiul asuvat järelravi kliinikut dr Merike Johanson. Uue juhataja ametiaeg on viis aastat.


Merike Johanson on sündinud 9. detsembril 1956. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli arstiteaduskonna. Aastatel 1981-1983 läbis internatuur ning 1993-1995 perearstikursused. Ta on täiendanud end erialalistel kursustel ning lisaks psühholoogia, kriisikäitumise ja juhtimise vallas.

Aastast 1983. aastast oli dr Johanson Tartu linna polikliiniku noorukite kabineti arst. 1993. aastast töötas Tartu üksik-jalaväekompanii (hiljem pataljoni) arstina ning 2001. aastast oli ta kaitseväe tervisekeskuse ülem.

Merike Johanson on kahel korral laagri arstina viibinud rahvusvahelistel sõjalistel missioonidel Bosnias ning kahel korral Afganistanis, esimesel missioonil staabiarstina ning teisel kontingendi arstina. Samuti on ta osalenud viiel korral rahvusvahelistel sõjalistel õppustel. Merike Johansonil on kolonelleitnanti auaste.

«Pean oma töös väga tähtsaks saavutada patsientide rahulolu. Peame patsientidele pakkuma võimalikult parimat ja kvaliteetsemat ravi, pakkuma hoolitsust, sisendama kindlustunnet, et haige ja kogu ravimeeskond koos suudavad haiguse vastu päris edukalt võidelda. Patsiendikesksus on meie üks peamistest arengusuundadest,» märkis dr Johanson.

«On arusaadav, et usaldust ei osta ega müü, vaid see tuleb välja teenida ausa, sõbraliku ning lahendusi otsiva suhtumisega töösse ja kolleegidesse. Me peame olema valmis teiste kliinikute koormust vähendama, sest see annab kõrgemale ravietapile võimaluse rohkem ja efektiivsemalt inimesi aidata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles