Eestis üsna tundmatu raviviis – verikupumassaaž

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Ader paigaldab verikuppe.
Galina Ader paigaldab verikuppe. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kui enda sõnul abi saanud inimesed kiidavad Eestis alles üsna tundmatut aadrilaskmist, siis Eesti perearstid soovitavad sellest pigem eemale hoida.


«Soomes on verikupupanek väga levinud raviviis. Meil Eestis tõmmatakse sellele teemale vesi kohe peale,» ütles tallinlane Andreas (30), kes on tänu Galina Aderi verikuppudele oma valulikest reumaatilistest põletikest enda sõnul kiirelt jagu saanud, kirjutas Õhtuleht.

Eestis endale lümfiterapeudina nime teinud Ader selgitas, et ta on viis aastat Soomes lümfiteraapiat õppinud ning Eestis tegelnud sellega varsti kümme aastat: «Tavalist ehk siis kuiva kupupanekut olen palju kordi varem teinud.»

Galina sõnul on verikuppude panemine ehk kupulaskmine tänapäeva meditsiinipraktikast peaaegu kadunud: «Selle meetodi ravitoime ei seisne mitte «halva vere» eemaldamises, nagu omal ajal arvati, vaid ärrituses, mis verevarustust võib parandada ja organismi üldist reageerimislaadi oluliselt muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles