Süsteemiviga ei lase vanuritel internetist lotopiletit osta

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tehnilise probleemi tõttu ei saa üle 80-aastased selle aasta algusest Eesti Loto koduleheküljel e-piletit osta, kuid tänaseks õhtuks peaks viga saama parandatud.


Postimees.ee'le kirjutanud Liis tahtis möödunud nädalal oma ämmale e-piletit osta, kuid tulutult.

«Kui üritasin hakata mängima, ei andnud süsteem mulle mänguvälja, vaid viskas ette KKK. Nii mitmel korral. Mõtlesin esialgu, et mis siis ikka, vahet pole. Täna lõunal proovisin uuesti. Sama lugu. Siis proovisin enda kontot, see toimis,» kirjeldas ta olukorda.

Eesti Loto poole pöördudes sai Liis teada, et tegemist on süsteemiveaga, mis tekkis seoses uute piirangute kehtestamisega alla 16-aastastele. Vea tõttu ei lase süsteem ka üle 80-aastastele piletit müüa.

Lotofirma kommunikatsioonijuht Maarja Mänd kinnitas Tarbija24.ee'le, et viga tekkis selle aasta alguses seoses tehniliste muudatustega Eesti Lotost mitteolenevatel põhjustel ja laheneb täna õhtuks.

«Tehnilised probleemid tekkisid mitmel põhjusel ― nii piirangute muudatusega kui ka teenusepakkuja põhjustatud vea tõttu, mis omakorda takistas probleemi kohest lahendamist,» selgitas Mänd.

Sakala kirjutas 1. jaanuaril, et kui varem võis laps poest koos kommide ja limonaadiga ka mõne lotopileti osta, siis uuest aastast on see tehing väikestele keelatud. 1. jaanuarist jõustuva hasartmänguseaduse järgi võib loteriid mängida isik, kes on vähemalt 16 aastat vana.

Eesti Loto veebilehel tuvastab süsteem mängija vanuse registreerimisel sisestatud isikukoodi järgi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles