Soome minister võikriisist: tehke teistsuguseid jõuluroogasid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Või.
Või. Foto: SCANPIX

Riiki tabanud võipuuduse vastu võitlemisel jõuetu Soome põllumajandusminister Jari Koskinen soovitas jõuluroogade tegijatel asendada lahendusena valmistamiseks palju võid nõudvad toidud seekord millegi muuga.

«Me ei saa midagi teha. See siin on asi, mida me ei saa lahendada administratiivsete otsustega,» ütles Koskinen Brüsselis, vahendab Vasabladet.

Võipuudus sõltub ministri väitel vähenenud piimatoodangust ning sellest, et Valio ekspordib suure osa enda toodetud võist Venemaale.

Olukorda halvendab seegi, et inimesed on hakanud võid kokku ostma, ning asjaolu, et üha suurem hulk soomlasi katsetab parajasti LCHF-dieeti, mis tähendab, et süüakse vähe süsivesikuid, kuid palju rasva sisaldavaid toite.

«Me ei saa keelata ettevõtetel eksportida oma tooteid või survestada neid tootma seda või teist. Me ei saa seadusega kehtestada toodetava või, juustu või jogurti kogust,» ütles minister.

Koskineni sõnul väheneb põud pärast aastavahetust, kui muuhulgas Valio leping Venemaaga lõpeb.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles