Uuring: enim ollakse võlgu kütte ja sooja vee eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kõige enam on tarbijad võlgu kütte ja sooja vee eest – keskmine võlg ühe võlgu jäänud ühistu, ühisuse või kinnisvarahaldaja kohta on kasvanud juba üle 14 000 euro, selgus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellitud ja krediidiinfo tehtud uuringust.


Eelmise aasta veebruaris oli võla suurus veel 3700 ja maikuus 3600 eurot. Keskmine võlasumma vee ja kanalisatsiooniteenuste eest oli uuringu järgi 365 eurot. Vee- ja kanalisatsiooniteenuste võlgnevuse suure osakaaluga paistab silma Ida-Virumaa, kus enam kui kolmandikul klientidest on probleeme nende eest tasumisega.

Kolmandikul kommunaalteenuseid pakkuvatest ettevõtetest on probleeme pikaajalistest võlgnikest korteriühistute, -ühisuste või kinnisvarahaldusfirmadega.

Kõigi tänavu oktoobrikuus küsitlusele vastanud ettevõtete koguklientuurist moodustasid võlglased 1,8 protsenti ja keskmine võlgnevus oli 1 014 eurot.

Võlgnike üle kurtnud kommunaalteenuste ettevõtted asuvad peamiselt Harju-, Pärnu- ja Põlvamaal. Pikaajalisi võlglasi ei esinenud Läänemaa, Saaremaa ja Valgamaa kommunaalteenuseid osutavate ettevõtete klientide hulgas.

Korteriühistu, -ühisuse ja kinnisvarahaldaja probleemseks võlgnevuseks loeti uuringus maksetähtaja ületust üle 60 päeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles