Ettenägelikud tellivad jõululiha poest juba varakult ära

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud lihaveise liha.
Grillitud lihaveise liha. Foto: Peeter Langovits

Kui näiteks Stockmann ja Selver pakuvad klientidele võimalust tellida endale jõululiha juba ette ära, siis osa suuremaid kauplusekette sellist teenust ei osuta.


Stockmanni kaubamaja lihaosakonna juhataja Mihkel Škerin ütles, et tavaliselt on neilt võimalik liha ette tellida igaks päevaks, ent praeguseks on jõulutellimuste maht sisuliselt täis, ehk et letist enam tellimusi vastu ei võeta.

«Jahutatud linnud – hani ja kalkun – saabuvad meile kolmapäeval 21. detsembril. Ka need on juba enamikul ära tellitud, mõned üksikud jäävad vabamüüki. Linnulihast on pakkuda veel broilerit, vutti ja maisikanatibu,» selgitas Škerin. Jahutatud pardi kohta öeldi Stockmanni tellimistelefonilt, et seda polegi vaja ette tellida, kuna neid on piisavalt ja kõik soovijad saavad jahutatud pardi ka enne pühasid otse letist kätte.

Selveri esindaja Annika Vilu ütles, et nende poodidest saab liha ette tellida kogu sortimendi ulatuses kõigist kauplustest. «Nendest Selveri kauplustest, kus tegutsevad Saaremaa lihatööstuse letid, saab tellida ka näiteks pool siga,» nentis ta.

Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats selgitas, et nemad on reeglina pühadeks varunud kauplustesse väga suure koguse pühadetooteid, sealhulgas ka liha. «Kauba tellimisel võtame aluseks aastatepikkuse pühademüügi kogemuse.»

Rimi poodidest on võimalik ette tellida vaid suuremates kogustes tooteid, ent sel juhul tuleks arvestada kaupluste veidi pikemate tarneaegadega. «Seda võimalust on kasutanud näiteks mõned ettevõtted, kes soovivad oma töötajatele jõuluhane kinkida,» ütles Bats. Selle aasta jõuludeks suuremaid koguseid kaubanduskett enam tellida ei jõua, küll aga aastavahetuseks, kui kellelgi peaks soovi olema.

Prisma Peremarketi kommunikatsioonijuht Kadri Lainase sõnul on nende kauplustes kõik liha otse letist saadaval ja ette tellida ei ole vaja. Valikus on sea-, kana-, veise- veise, küüliku-, hane-, pardi- ja kalkuniliha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles