Tallinna lennujaam tegi Euroopas kõige suurema arenguhüppe

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Peeter Langovits

Tallinna lennujaam loodab tänavu teenindada 1,9 miljonit lennureisijat. Selle näitajaga ületatakse senine parim ehk 2008. aasta tulemus ja ühtlasi ollakse nii Balti riikides kui ka kogu Euroopas kõige kiiremini kasvav lennujaam.


Tallinna Lennujaama peadirektor Rein Loik paneb nii suure edu odavlennufirma Ryanair tuleku arvele, kuid mitte ainult. «Ka teised lennufirmad ja kogu Eesti majandus on sellele kaasa aidanud, et meil on olnud erakordselt hea aasta,» lausus ta.

Loik lisas, et viimastel kuudel on ka Estonian Air head tööd teinud. Tulemusena on Euroopa lennujaamade ühendus Loigu sõnul teatanud, et Tallinna lennujaam on oma klassis kõige kiiremini arenenud lennujaam.

2008. aastal lennutas meie lennujaam maailma 1,8 miljonit reisijat ja see oli kõigi aegade parim aasta. Nüüd ületatakse see arv 0,1 miljoni võrra.

Ka kolme Balti riigi lennujaamade võrdlus on tugevasti meie kasuks. Nimelt kasvas tänavu jaanuarist novembrini Riia lennujaamas liiklus 9,9, Vilniuse lennujaamas 22, Kaunases 8,7 ja Tallinnas 38,1 protsenti.

Lennureisijaid oli kõige rohkem ehk ligi 4,8 miljonit inimest Riias, Tallinnas ligi 1,8 ja Vilniuses 1,6 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles