Mardna: plastilise kirurgia kliinikute üle on kontroll olemas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseameti järelevalve osakonna juhtivspetsialist Peeter Mardna ütles, et kõik plastilise kirurgiaga tegelevad kliinikud peavad omama tegevusluba ja paigaldatavad implantaadid olema Euroopa Liidus lubatud.


Mardna ei osanud kommenteerida Helsinkin Sanomates kirjeldatud soomlanna juhtumit seoses kahtlase rinnaimplantaadi paigaldamisega Tallinnas, kuid ütles, et kõik taolisi operatsioone tegevad kliinikud peavad omama selleks vajalikku litsentsi ehk terviseameti väljastatud tegevusluba ja töötajad peavad olema vastava ettevalmistusega.

Mis puutub implantaatidesse, siis need peavad olema Euroopa Liidus lubatud ja inimese tervisele ohutuks tunnistatud.

Mardna sõnul on Eestis ilukliinikuid, kus soomlased omanikeringis ja kuhu siis ka Soomest kliente hangitakse. Kuna loos puudus viide konkreetsele kliinikule ja operatsiooni teinud arstile, ei osanud ta ka juhtumit pikemalt kommenteerida.

«Võin ainult oletada, et see võis olla enne sisse ostetud, kui keelustati. Kui aga kaupa müüdi vale nime all, saab vastutusele võtta müüja, mitte aga paigaldaja,» lausus tervishoiuametnik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles