Tormikahjustused panevad ühistud raskesse olukorda

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjud
Tormikahjud Foto: Gert Kiiler

Korteriühistute liidu kinnitusel seavad tormi tõttu tekkinud kahjustused ühistud raskesse olukorda ning eriti halvas seisus on need hooned, millel pole vastavat kindlustust.

Liidu juht Urmas Mardi rääkis ERR Uudistele, et laenuga renoveeritud majadel on kindlustus üldiselt kohustuslik ning mõned kindlustusseltsid pakuvad ka spetsiaalseid, tormikahjuga seotud pakette.

«Kui aga kindlustuskaitse puudub, on ühistu suure kahju korral äärmiselt nutuses seisus, sest remondifond on enamikul majadel liiga väike, et põhikonstruktsioonide taastamist kinni maksta,» rõhutas ta.

Kõige hullemas olukorras on Mardi sõnul hooned, kus torm vigastas põhikonstruktsioone - näiteks Harjumaal Nissi vallas, kus tormituul kortermajalt katuse viis.

Mardi sõnul ei pruugi tormiohus olla vaid vanad majad - tugev tuul võib lahti rebida ka uue katuse juhul, kui kaldenurk ning tuule suund ohtliku kombinatsiooni moodustavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles