Katusefirma: saame võtta vaid väiksemaid töid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkine katus.
Katkine katus. Foto: Mihkel Maripuu

Katuste ehitamise, renoveerimise ja parandamisega tegelevatel ettevõtetel on plaanilisi töid nii palju, et tormikahjude likvideerimisel sealt kiiret abi pole loota.


Osaühingu Tendmaster juhataja Indrek Koppel ütles, et esialgu pole inimesed tormikahjustuste tõttu firma poole veel pöördunud. Tavaliselt võtab see tema sõnul 2-3 päeva aega, kindlustusjuhtumite korral aga veel rohkem.

Koppel ütles, et väiksemaid, mõnepäevaseid töid saaks meistrimehed ehk ette võtta, aga selliseid, mille peale kulub kaks nädalat ja rohkem, pole võimalik teha.

Ta lisas, et inimeste häda pealt tema juhitav firma kindlasti teenida ei kavatse ja tormi tõttu hinda tõstma ei hakka.

Maleko ehitusdirekor Aare Nurma ütles, et aastalõpu kehvade ilmaolude tõttu on tööd palju ette kuhjunud ja iga hädalist aidata ei saa. Ta lisas, et tänavu ei saanud ta isegi töömeestele jõulude ja uue aasta vahel pikemat puhkust anda.

Oma lepingulisi kliente lubas Nurma igal juhul aidata, aga seni pole mees veel enda sõnul ühtegi hädakõnet saanud.

«Eks lendama kipuvad rohkem viilkatused, aga meie paigaldame lamekatuseid,» sõnas firmajuht. Tema sõnul võivad ehitustel vaid materjalid suure tuulega õhku tõusta ja seda on ikka juhtunud.

Kogenud ehitusjuhi sõnul ei tohiks tänapäevaste materjalidega tehtud katustega midagi hullu juhtuda ühegi ilmaga ja see, kui terve katus ära lendab, on tema hinnangul kindlasti tegijate viga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles