Tormi tõttu tekkinud kahjusid Eesti Energia ei hüvita

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine vaade Tallinnale.
Tormine vaade Tallinnale. Foto: Keith ja Kristina

Eesti Energia hüvitab varale tekkinud kahju vaid juhul, kui kahju põhjustas elektrivõrgus toimunud ettevõtte kontrollitav sündmus. Vääramatu jõu tõttu tekkinud kahjusid ettevõte ei hüvita.


«Hüvitame otsese kahju, kuid mitte saamata jäänud tulu. Kahjude puhul, mille ära hoidmist me ei saa mõjutada – näiteks tugeva tormi või äikese mõjud – tuleb aga kulud paraku kanda vara omanikul,» ütles Eesti Energia kommunikatsioonispetsialist Tuuli Sokmann.

«Selliste kahjude vastu saab elektriseadmeid kaitsta spetsiaalsete kaitseseadmetega. Kõige sobivam kaitseviis sõltub sellest, kui elutähtsad, tundlikud või kallihinnalised on seadmed ning kui kriitiline on pideva elektrivarustuse olemasolu tegevusala silmas pidades – näiteks on see väga oluline loomapidajatel,» lisas ta.

Praeguse tormi tagajärjel Eesti Energiale esitatud kahjunõuete hulk suurenenud ei ole. «Kui neid tuleb, siis loomulikult vaatame iga juhtumi läbi eraldi – sündmuste ja kahjude põhjused võivad olla erinevad ja meist tingitud kahjud me hüvitame,» nentis Sokmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles