Jaotusvõrk: püüame enamikule klientidest voolu aastavahetuseks tagasi tuua

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna kella 17 seisuga oli korraliku elektrivarustuseta veel 7800 majapidamist üle Eesti, kellest enamik peaks voolu tagasi saama enne aastavahetust.

Suuremale osale vooluta majapidamistest loodab Jaotusvõrk elektrivarustuse enne aastavahetust taastada. Kella 13 seisuga on rikkebrigaadid voolu tagasi toonud 141 500 majapidamisele üle Eesti.

«Oleme jaganud brigaade vastavalt tekkinud kahjudele maakondade vahel ümber, et kiirendada elektriühenduse taastamist suuremaid purustusi saanud piirkondades,» ütles Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. «Õnneks lubab praegu lähipäevadeks rahulikku ilma, teeme täna-homme rikete kõrvaldamisel maksimumi. Loodame, et suudame enamikule klientidest aastavahetuseks voolu tagasi tuua.»

Enim on vooluta kliente Harjumaal (2084), Raplamaal (1817), Lääne-Virumaal (1309) ja Järvamaal (1226).

Vähemalt neljandikul neist majapidamistest on vool ära osaliselt, mis tähendab ühe või kahe faasi puudumist, teatas Jaotusvõrk. «Faasi puudumine tähendab, et klient ei pruugi saada kasutada kõiki elektriseadmeid, kuid vähemalt ei pea ta istuma täielikus pimeduses,» selgitas Tõnne.

Kõige suuremat kahju on torm liinidele  tekitanud  Rapla-, Harju-, Jõgeva- Järva- ja Viljandimaal ning Lääne-Viru maakonnas, kus osades piirkordades jõutakse elektriliinide remondi ja uue võrgu rajamiseni järgmisel nädalal.

Tänavuse detsembritormi poolt tekitatud kahju elektrivõrgule on märksa ulatuslikum kui mulluse Monika ajal. «Purustusi elektrivõrgus võib võrrelda 2005. aasta jaanuaritormiga, kus viimased majapidamised said voolu tagasi 20 päeva möödudes pärast tormi. 2011. aastal on meie infovahetus ja brigaadide efektiivsus tõusnud ja seetõttu usume, et nii kaua meil seekord ei lähe,» rääkis Tõnne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles