Üks kuusemüüja kingib üle jäänud jõulupuud loomaaia elevantidele

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuused.
Kuused. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui eelnevatel aastatel on enamik mahalõigatud jõulupuudest ära ostetud, siis sel aastal jäi müüjatel veidi puid ka üle. Müümata puud lähevad nii loomaaia elevantidele, rooside katteks kui ka kingiti niisama.


Rikets lillede esindaja ütles, et suured puud saavad endale Tallinna loomaaia elevandid. «Ja puukoolis on meil aastate jooksul ehitatud istanduse kaitseks roikaaed – nimetame seda «miljoni aiaks»,» lisas ta, et väiksemad puud lähevadki aia tarbeks. Ettevõttel jäi sel aastal üle 15 protsenti jõulupuudest, kaks eelmist aastat pole midagi järele jäänud.

Aianduskeskus Hansaplant turundusjuht Maivi Talving selgitas, et kui eelmisel aastal tuli jõulupuudest lausa puudu, siis sel aastal jäi puid üle täpselt nii palju, et nende okstega saab ära katta aianduskeskuse rosaariumi.

«Kuna sel aastal on talv meid soosinud, siis praegu on seda hea aeg teha. Eelmine aasta oli väga lumerohke talv ja inimesed ei pääsenud metsa. Lumi oli lausa nabani ja siis vaadati rohkem sealt, kust kuuski kätte sai,» rääkis Talving.

Eesti ühe suurema kuusekasvatuse Kuivaleski kuusetalu peremees Peeter Rivis möönis, et neil jäi sel aastal üle vaid mõned üksikud puud: «Ehk 30-40 tükki. Osa neist sai ära kingitud ja nirumad said põletatud.»

Aianduskeskus Hortes juhatuse liige Kristian Kalgan selgitas, et see, mida nad üle jäänud puudega teevad, selgub lähipäevil. Variantidena käis mees välja kolm võimalust: kas saata need loomaaeda; katta okstega taimed ja istikud ning jagada tüved küttepuudeks või müüa/anda ära kütteks mõnele huvilisele.

«Järgi jäänud kogus on suhteliselt väike, umbes 100 nulgu ja 50 kuuske. Jõulupuude müük ületas sel aastal nii koguseliselt kui ka summalt eelmist aastat umbes 10-15 protsenti ja puid jätkus jõuludeni,» selgitas Kalgan.

«2010. aastal lõppesid kuused ja nulud pea nädal enne jõule otsa, mis loomulikult oli Hortese jaoks palju suurem probleem, kui need 150 puud, 3-4 protsenti müügist, mis üle jäid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles