Tööotsijate uus rekord - butiigimüüjaks soovis saada 1590 inimest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe Tallinna butiigi müüjaks ihkas saada 1590 inimest.
Ühe Tallinna butiigi müüjaks ihkas saada 1590 inimest. Foto: Corbis / Scanpix

Eelmise aasta lõpus püstitasid tööotsijad uue rekordi, CV Keskuse vahendusel otsis üks Tallinna butiik müüjat ja valik tehti 1590 kandideerija seast.

«Eelmine rekord 1000 inimest ühele kohale oli novembri alguses, see kuulutus pandi üles novembri keskel ja valik tehti detsembris,» rääkis CV Keskuse ärijuht Kadri Johanson Postimees.ee'le.

Tema sõnul oli rekordarv kandideerijaid ühe eksklusiivse rõivabrändi müüja kohale ning ettevõttel oli väga atraktiivne tööpakkumine, kus tutvustati tööülesandeid. «Pakutav palk ei olnud midagi väga erilist,» lisas ta.

Ühele kohale on keskmiselt poolsada soovijat

CV Keskuse tööpakkumistele vastajate arv kasvab pidevalt. Kui suvel oli keskmine kandideerimiste arv 21-22 kandidaati ametikohale, siis oktoobris tõusis konkurss 37 ning novembris juba 51-le.

Praeguseks kogub igal nädalal mõni tööpakkumine üle 500 kandidaadi. Populaarsematel konkurssidel otsitakse näiteks autojuht-ekspediitorit, marketingi assistenti, laotöötajat, klienditeenindajat, komplekteerijat, müügikonsultanti kauplusse, registraatorit.

Vaid üks üle 500 kandidaadiga tööpakkumine oli sel sügisel venekeelne ning üks pakkumine lihttöölisele Soome.


Johansoni sõnul on eriti populaarsetel tööpakkumistel on mitmeid ühisjooni nagu näiteks sümpaatne palganumber, isuäratavad lubadused ning tegu on maineka tööpakkujaga.

«Enamasti ei esine väga populaarsetes tööpakkumistes erioskuste nõudeid ning ka keelteoskust ei toonitata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles