Tarbijakaitseamet hoiatab ASV Köögid eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna Turetski.
Hanna Turetski. Foto: Laura Oks

Tarbijakaitseamet hoiatab, et tellides mööblimüüjalt ASV Köögid kauba, võib selle kättesaamisega või paigaldamisega ning hilisema suhtlemisega probleeme tekkida.


Tarbijakaitseameti osakonnajuhataja Hanna Turetski sõnul ei vasta ettevõte probleemide tekkimisel klientide ega tarbijakaitseameti pöördumistele.

Läinud aastal sai tarbijakaitseamet inimestelt mitu selle firmaga seotud pöördumist. Abi küsinud inimesed olid tellinud nii köögimööblit kui garderoobikappe. Osal juhtudest jättis firma tellimused lubatud kuupäevaks täitmata ega tagastanud ka ettemakstud raha. Üldjuhul nõudis firma sajaprotsendilist ettemaksu.

Samuti oli juhtumeid, kus mööbli paigaldustööd tehti äärmiselt lohakalt või jäeti need lõpetamata. Kuigi firma andis klientidele lubadusi olukorda parandada, jäid need täitmata.

Lisaks ei ole ASV Köögid reageerinud klientide ega tarbijakaitseameti kirjalikele pöördumistele.

Firma on end näidanud ettevõttena, mis ei suuda nõuetekohaselt ja kvaliteetselt täita klientide tellimusi ega vastata nende õigustatud ootustele. Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel enne otsust tellida mööblit ettevõttelt ASV Köögid kaaluda ka teiste kaupmeeste pakkumisi.

ASV Köögid OÜ andmed:
• registrikood 11695695,
• juriidiline aadress Õismäe tee 125-17, 13515 Tallinn
• kauplused: Glamour (Kadaka tee 48, Tallinn), Hanspert (Idakeskus, Punane 16, Tallinn), Hanspert (Ülemiste Keskus, Suur-Sõjamäe 4, Tallinn)
• veebileht: http://asvkoogid.ee/

Tarbijakaitseameti nõuanded tarbijatele:

Kui teile pakutakse kaupade ja teenuste pikaajalise tarne- või teostamistähtaegade juures vaid sajaprotsendilist ettemaksu võimalust ja/või, kui ettevõtja ei tundu usaldusväärne, on mõistlik :

• otsida alternatiive, kus tarbija risk ei oleks tasakaalust väljas - kui kaupleja nõuab sajaprotsendilist ettemaksu, on kogu risk tarbija õlul;
• otsida võimalusi maksete teostamiseks deposiitarvete (kolmanda isiku) kaudu, mille puhul kantakse raha ettevõtjale deposiitarvelt üle vaid juhul, kui kaup on kätte toimetatud ja ostja seda kinnitab;
• maksta krediitkaardiga, sest siis on suurem võimalus raha probleemide korral panga abiga tagasi saada;
• enne lõpliku ostuotsuse tegemist otsida teavet ettevõtja senise äripraktika kohta;
• eelistada kauplejaid, kes kasutavad lunaraha teenust, kus tasuda tuleb kullerile või postkontoris kauba kättesaamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles